ISTORIA LAROMET

Mai mult de 80 de ani de experiență și excelență în producția de semifabricate din alamă, bronz și cupru în România.

Prima Fabrică Românească pentru laminat și tras metale

A început să producă Prima Fabrică Românească pentru laminat și tras metale, sub numele de FAROLA – finanțată de un grup de investitori austrieci.

Furnizor de semifabricate din cupru și aliaje de cupru

În anul 1938, societatea “VULCAN” – Bucureşti cumpără “Noua Societate a Atelierelor Vulcan” – Satu Mare şi înfiinţează în Bucureşti Societatea “LAROMET” – LAminoarele ROmâneşti de METale, cu sediul în Bucureşti

Modernizarea și specializarea fabricii

Fabrica trece prin mai multe etape de dezvoltare și modernizare și se specializează în principal pe produse extrudate din cupru și aliaje ale cuprului.

Societate Comercială pe Acțiuni

Întreprinderea LAROMET s-a constituit, prin Hotărâre de Guvern, în Societate Comercială pe acțiuni, sub denumirea de S.C. LAROMET S.A., având ca acționar majoritar Statul Român.

Privatizare, restructurare, modernizare

După preluarea pachetului majoritar, TRIP MATERIALS AG, Switzerland a stabilit obiective clare pe care le-a dus la îndeplinire. Într-o nouă concepţie de utilizare a spaţiilor şi capacităţilor, s-a trecut la reamplasarea tuturor utilajelor şi maşinilor performante în Hala Nouă, s-au creat fluxurile şi circulaţia de maximă eficienţă. Citește mai mult

Fabrică modernă la Brașov

Începând cu anul 2008, LAROMET a construit și pus în funcțiune o fabrică nouă și modernă la Brașov unde produce bare, profile, țevi, sârmă, piese forjate și diverse alte produse, la cerere.

Turnătorie în apropiere de București

În 2013, LAROMET a pus în funcțiune o nouă turnătorie în apropiere de București, unde produce bare, țevi și lingouri din alamă și bronz, utilizând tehnologii de turnare continuă verticală și orizontală, turnare centrifugală precum și turnare în lingouri.

Laromet - semifabricate din alamă, bronz și cupru

Modernizare și investiții

În 2018, LAROMET a început un amplu proces de modernizare și investiții în echipamente, automatizări și sisteme de control statistic al proceselor.

ERP nou și digitalizare

În prezent, LAROMET se află într-un amplu proces de implementare a unui nou sistem ERP, precum și într-un proces intens de digitalizare si automatizare a proceselor.

INSTRUMENTE UTILE

Calculator masă metale

Calculează necesarul de metal în funcție de nevoile tale.
Detalii

Catalog de produse

Detalii complete despre semifabricatele de alamă, bronz și cupru produse de LAROMET.
Detalii

Cerere de ofertă

Spune-ne exact ce ai nevoie și iți vom găsi o soluție personalizată.
Detalii